Evlerimizi ve mahallemizi hukuki güvenceye kavuşturmak için birlikte çözüm aramaya davet ediyoruz...

12 Şubat 2011 Cumartesi

Derneğimizi neden kurduk ?

Mahallemize dair sorunlarımızı şimdiye kadar Muhtarlık-Belediye gibi kurumlar aracılığıyla çözdük, çözmeye çalıştık. Ancak , bütün sorunlarımız yol-su-doğalgaz vb. değil. Geldiğimiz aşamada, İstanbul ve Sarıyer'de durumu bize benzeyen mahalleler gibi 'kentsel dönüşüm' tehdidi altında, bir tasfiyeyle karşı karşıya olduğumuz hepinizin malumudur. Mahallemizin bize ait olduğu kabul edilmediğinden, hakettiğimiz çeşitli kamusal yatırımların yapılmasına ve plan tadilatlarında sorunlar yaşıyor ve yok sayılıyoruz.
Nitekim, Mahallemizde Kongre Caddesi - Muhtar Sokak üzerinden geçirilmek istenen TEM bağlantı yolu konusunda yaşananları hepimiz biliyoruz. Buralarda yaşayan komşularımız, birlikte davranma becerisi gösterip, hak arama yoluna gitmeselerdi, çoktan evleri tasfiye olacaktı. Ve yine gördük ki, hukuksal mücadelede mahallemiz adına davranabilecek bir derneğe sahip olma zorunluluğumuz var!

Ya, Derbent Mahallesinin yaşadıkları... Bunları biliyor musunuz ?

Ev sahibi-kiracı, tüm mahalle sakinlerinin ortak bir bilinçle ve hep beraber davranmadığı zaman çözüme kavuşturulması zor olan sorunlarla karşı karşıyayız!

Ya harekete geçip birliğimizi sağlayacağız... Ya da bekleyip 'kader' diye bize dayatılanlara razı olacağız!

Biz birliğimizi sağlamak için adım atmaya karar verdik...

VE DERNEĞİMİZİ KURDUK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder